Ofokus

Tankar om fotografering och allt annat som svävar runt fotandet

Dubbelexponering eller multiexponering som det också kallas

Detta går att göra med enkla medel. En 50 millimeters glugg och en sats mellanringar. Absolut billigaste macro utrustningen som man kan skaffa. Kreativiteten får du stå för själv.

Denna bilden består av fem exponerigarPostat 2018-08-01 20:48 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

New york

Vilken utrustning skulle jag ta med? Kikade i forumen här på FS. Men kom fram till en egen lösning. Ryggsäcken föll bort med en gång eftersom  jag tycker den är bökig i folksamlingar och nästan totalförbjuden på en del ställen när man skall in och besöka diverse sevärdheter Så det fick bli min Think Tank Speedracer V2,0. En kombinerad axel/midjeväska. Och i den stoppade jag ner detta:

Nikon D300 med battgrepp. Sigma 12-24 , Nikkor 80-200 2,8, Samyang 8mm fisheye , Olympus Micro 4/3 med dess normalzoom och en SB-700 blixt. Hoppas detta kanske är till lite hjälp för någon annan som tänkt sig att resa dit.

Lite bilder blev det också såklart.Postat 2016-05-01 18:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Motivet

Vaknade på igår morse och såg att det var helt vindstilla och kom på idén att..............

Fick en idé att ta samma bild vid två olika tidpunkter på dygnet. Vet inte riktigt vad som tilltalar mig mest. Och visst morgonen har ju sin skönhet. Och då tänker jag på alla fåglar som är mer energiska på morgonen än på kvällen. Men om man tänker på ljuset så känns  morgonens ljus mer blekt än kvällens ljus. En smaksak.

Morgonen. 

 Och kvällen

  Postat 2014-09-07 17:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Analog ångest

Hur skall man göra???????????

Skall  man sälja eller skall man inte sälja ?????? 

Jag gillar ju kameran.För den har ju en charm som många av dagens kameror saknar,kan inte riktigt peka på vad det är.Kanske är det att den är så gedigen.Skall kanske tillägga att det rör sig om en mellanformatskamera av modellen Mamiya 645 super som jag vill sälja men ändå behålla.Problemet är att jag använder den för lite.Men vad tusan svårt det är, jag älskar ju kameran.Bara en sån sak att få hem diabilderna och den där första smygtitten mot kökslampan.För det finns inget digitalt som kan ersätta just den känslan.Och visst blir bilderna bra.Jag tycker det iallafall.För det är ju faktiskt en del av självkänslan.Att tycka att man lyckas med något man gör.

Jag gjorde en liten hemsida med bara analoga bilder som är tagna med denna pjäs.

http://bpbilder.wix.com/analog

Lite bilder.....

En till.....

Lite svartvitt.....

Prylarna som jag skriver om......

Jaaaaa......... eller neeeeeej.Det är inte lätt.Nu när jag tänker efter så är det faktiskt ett i-landsproblem det här.För det finns faktiskt många som drömmer om en kamera men aldrig någonsin kommer att äga någon.man nästan skäms.

                                              Slut 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postat 2013-01-27 19:20 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Analog-digital Äkta eller falsk?

                                                                     Herregud jag har blivit digital.

                                              

                                                                                ANALOG BILD

Skaffade en Nikon D200 för att jag inser att det är nog dags att bli lite modern.Och för att det är rätt smidigt med digitalt.Men samtidigt känns det lite konstigt att inte  ha med en analog kamera ut.Förut har jag nästan bara haft med en digitalare som backup/komplement.Jag är sån att jag har något behov att ha bilden fysiskt i handen.Tyckte att det kändes lite falskt med digitala bilder, en "luftbild" så att säga.Men en analog kamera kommer jag troligen inte sluta att använda.Mamiya 645.Man måste ju behålla den analoga känslan lite iallafall

 Postat 2011-03-12 13:06 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera