Ofokus

Tankar om fotografering och allt annat som svävar runt fotandet

Analog-digital Äkta eller falsk?

                                                                     Herregud jag har blivit digital.

                                              

                                                                                ANALOG BILD

Skaffade en Nikon D200 för att jag inser att det är nog dags att bli lite modern.Och för att det är rätt smidigt med digitalt.Men samtidigt känns det lite konstigt att inte  ha med en analog kamera ut.Förut har jag nästan bara haft med en digitalare som backup/komplement.Jag är sån att jag har något behov att ha bilden fysiskt i handen.Tyckte att det kändes lite falskt med digitala bilder, en "luftbild" så att säga.Men en analog kamera kommer jag troligen inte sluta att använda.Mamiya 645.Man måste ju behålla den analoga känslan lite iallafall

 

Inlagt 2011-03-12 13:06 | Läst 3644 ggr. | Permalink
Själv går jag precis åt andra hållet. Har precis skaffat en Rolleiflex och en Canonet QL19 ;)
Hade ju aldrig provat på att framkalla film själv innan, så med två "nya" fina kameror som fungerade gjorde jag slag i saken igår och köpte hem vad som behövdes för att framkalla s/v och fick fram min första rulle igår. Kanske inte världens bästa resultat, men det var riktigt roligt! Idag ska jag lära mig ladda 120-film på spiralen (hoppas jag!), sen ska det framkallas en sådan rulle senare ikväll, ska bli spännande!
Jag kör parallellt och stortrivs med det. Det är lätt hänt att det blir "för mycket" bilder när man fotograferar digitalt och det balanseras fint med en 12-bilders film :-).(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX